Ana içeriğe atla

İŞ KULÜBÜ EĞİTİMİ


BURSA İŞKUR

 İŞ KULÜBÜ EĞİTİMİ


Geçen ay katılmış olduğum, iş kulübü etkinliğinden bahsedeceğim. 

Klavyem döndüğünce tabii :  )


İlk gün eğitmeni : Ahmet İÇÖZ,
İkinci gün eğitmeni: Berna TÜTÜNCÜ

Bu eğitime katılmak çok istiyordum. Çünkü; Eğitimi İŞKUR yapması dikkatimi çekmişti. Nasıl eğitmenler ile karşılaşacağımın merakındaydım. Beklentimin baya baya üstünde gerçekleşti diyebilirim. İki günlük bir eğitim programıydı. Yuvarlak bir masa etrafında tanışmaya ve kaynaşmaya başladık. İnsanların farklı karakterler ile tanışması, sohbet etmesi ve bir şeyler paylaşması beni mutlu etti. Sıcak ve istekli kişiler ile bir araya gelmek beni inanılmaz derece heyecanlandırdı. Ahmet İÇÖZ beyin, bizi yönlendirmesi, sorgulaması ve kendi tecrübelerini aktarması nasıl güzeldi. : ) Birbirimizle tanıştıktan sonra gruplara bölünerek, ‘’Ayda hayatta kalma’’ vaka çalışmasını bireysel, ekip ve eğitmen eşliğinde çözümlemeye çalıştık. En güzel tarafı ise ekip olarak vakayı tartışmaktı. Biraz rüzgârlı tartışmaydı. (kötü anlamda değil) Kendimize göre doğru/yanlışı savunmak ve savunabilmek harikulade idi. 

İkinci gün  eğitmeni Berna TÜTÜNCÜ hanım, ile devam ettik. Konumuz bu sefer farklıydı. İki farklı konu üzerinde eğitim verildi. Mülakat teknikleri ve özgeçmiş nasıl hazırlanmalı? Bende özgeçmiş hakkında edindiğim bilgileri aşağıda paylaşmış olacağım. Tabii ki Mülakat teknikleri ile ilgili yaptığımız çalışma formundan da bahsedeceğim.

Eğitmenlere ilgileri için ve İşkur'un misafir perverliğinden dolayı teşekkür ederim.


Özgeçmiş ile edindiğim bilgiler;

İnsan kaynakları profesyonelleri araştırmalara göre bir özgeçmişe tam olarak 6 saniye gibi bir zaman dilimi ayırmaktalar. Özgeçmişin ne kadar sade, özenli ve düzenli yaparsanız sizin için daha iyi olacaktır. Yaklaşık olarak üç farklı çeşit özgeçmiş bulunmaktadır.

Bunlar;
  •  Fonksiyonel,
  • Kronolojik ve
  • Karma olarak adlandırılır. 


Fonksiyonel / İşlevsel Özgeçmiş :

İş başvurusunda bulunacak kişilerin yeteneklerini vurgulamak için belirli yetiler ve becerilerin ön plana çıkarılmasıdır. Kişi, sahip olduğu iş tecrübelerini uzmanlık alanları altında belirtiği bir formattır. 



Kronolojik Özgeçmiş :

En yaygın özgeçmiş formatıdır. Kronolojik özgeçmiş kişinin iş hayatındaki ilerlemesini ve deneyimlerini günümüzden geçmişe doğru listeleyerek tarihsel bir sıra içerisinde sunar.   

Örnek isteyenler için ( https://www.kariyer.net/cv-ornekleri/avukat-cv )


Karma Özgeçmiş :

Yukarıdaki iki özgeçmişin birleştirilmiş halidir. Özgeçmişin başında adayın bilgi beceri ve yetenekleri sıralanır. Daha sonra önem arz eden istihdam  bilgileri kronolojik bir sıra içerisinde güncelden geçmişe doğru verilir. Karma özgeçmiş iş deneyimleri az veya hiç olmayanlar için avantajlıdır.


  • Daha kapsamlı bilgiye ulaşmak isteyenler için biraz daha detaylı araştırma yapmanızı tavsiye ederim. 
Mülakat Teknikleri:
  • Swot Analizi;

Kişilerin veya kurumların kendilerini daha iyi tanıma metodu olarak adlandırabiliriz. 
Hedefe daha iyi bir şekilde ulaşmak isteyenler için güzel bir çalışma ve kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim. 


SORU BAŞLIKLARI

İŞ ARAMA HEDEFİM

GÜÇLÜ YÖNLERİM

·         Mesleki Güçlü Yönlerim
·         Kişisel Güçlü Yönlerim


ZAYIF YÖNLERİM

·         Mesleki
·         Kişisel


FIRSATLAR

TEHDİTLER

TANIDIKLARIM BENİ 3 KELİME İLE?


HAYALİM


  • İş kulübü eğitimine katılmak gibi bir isteğiniz varsa eğer bulunduğunuz bölgenin veya Üniversite kariyer merkezlerine bir danışın derim.
      


 En güçlü veya en zeki değil, değişime en çok uyum sağlayabilen hayatta kalır.                       
(Leon C. Megginson)



Okuduğunuz için teşekkür ettim.
Sevgi&Saygılarımla,
Selçuk GÜL 











Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ne istediğini biliyor musun?

Ne istediğini biliyor musun? Selam güzel insan, Öncelikle değerli vaktini ayırdığın için kendi adıma teşekkür ediyorum. Uzun süredir vakit bulamadığım için yazı yazamadım bundan dolayı da blog sayfama tekrardan merhaba demek istedim. Yani sonunda diye bildim. Ne istediğini bilmek… Sana belki atmış olduğum başlık enteresan gelmiş olabilir ama kararımı bu başlıktan yana kullanmak istedim. Yapmış olduğum mülakatlarımdan yola çıktığımda mavi-beyaz yaka fark etmezsiniz genel anlamda insanlar nereye gittiğini önemsemiyorlar. Özellikle de yeni mezun olan üniversite mezunu adaylar bunu sıklıkla yaptığını fark ettim. Görüşme esnasında özellikle Junior pozisyonlarda aradığım beklentim veya beklentimiz HEYECAN, IŞILTI, İSTEKLİLİK ama maalesef görüştüğüm genç mezun adaylarımda bunları yakalayamıyorum. Tabii ki de herkes heyecanlı, istekli olmayabilir ama bir şeyi karşı taraftan almamız gerektiğini düşünüyorsak, bir şeyler vermemiz gerekmektedir. Genellikle, öğrenci veya yeni mezun olan k

17. İNSAN YÖNETİMİ ZİRVESİNDEN ANEKTODLAR

Kültür’ün Sesini Dinle! Bu yıl Peryön Güney Marmara (Bursa) bölgesinin düzenlemiş olduğu , 17 .insan yönetimi zirvesinde yer aldım. Zirvenin mottosu : ‘‘kültür’ün sesini dinle’’ idi. Hem akademik hemde genel çerçevede birden fazla kültür kavramı konuşuldu. Benim keyif alarak dinlediğim bir organizasyon idi. Sizlere de belirli bir boyutunu aktaracağım. Konuşmacılar; Konuşmacılar Kurum / Görev Konu Numan ÖZCAN BM *(ILO) Türkiye Ofisi Direktörü İşin Geleceği Ela KULUNYAR – Önder ŞENOL Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları Müdürü – Defacto Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hedef  Birliği: Mutlak Kuzey Neresi? Necdet TURHAN Türkiye’nin Görme Engelli İlk Dağcısı ve Milli Atleti İçinizdeki Zirveye Çıkın Doç.Dr.Kurtuluş KAYMAZ – Dr.Öğr.Üyesi Şenol BAŞTÜRK Uludağ Üniversitesi -Akademisyenleri Akademik Bakış:Teoriden Pratiğe Kültür Gamze GÜRER – Elif ARSLAN AZAK – Cenk GÜNAY

20’li Yaşlara

  Merhaba Sevgili Okuyucum, Nasılsın? sorusunu sormadan başlamak istemedim. Umarım, çokça iyisindir. Bugünlerde bir kitap okuyor idim, sonunda bitirebildim. 😉  Tabii ki çok severek okuduğum kitaplardan biriydi. Aslında kitaptan daha çok bir kılavuz olarak adlandırmak çok daha iyi olabilir. Kitabın adı: #20’liyaşlardaişhayatı Okurken, hep aklım şu an ki profesyonel hayatımı irdeleyerek geçtiğini söyleyebilirim. Yani ister istemez kitap insanı irdeletmeye doğru evrilleştiriyor. Hani derler ya; tadı damağımda kaldı. İşte sanırım benim öyle olduğunu söyleyebilirim. İş hayatının; olumlu ve olumsuz tüm yönleriyle aktarıyor yazar. Özellikle, yeni mezun olmuş kişilere inanılmaz tavsiyeler aktardığını da söyleyebilirim, bu yüzden bir roman, hikâye falan değil ama iş hayatını anlamak, anlamlandırabilmek için okumanızı tavsiye ederim.   Kitap totalde 9 bölümden oluşmaktadır. Başlıklarını manidar bulduğumu da söyleyebilirim. İnsanın derdi ; gelişimse aslında bunu kovalamakta kendi elind